دانشکده مهندسی معدن- آزمایشگاه ها
آزمایشگاه مینرالوگرافی

بازیابی تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1398/9/4 | 
در این آزمایشگاه علاوه بر اینکه دانشجویان گرایش کارشناسی اکتشاف معدن در دروس کانی شناسی نوری و مینرالوگرافی طرز کار با میکروسکوپ را یاد می‏گیرند، در خصوص مطالعات کانی شناسی نوری و شناخت کانی به طریق میکروسکوپ و همچنین مطالعات مینرالوگرافی مقاطع پولیش به صورت آزمایشگاهی کار می‌کنند. همچنین جهت مطالعات مقاطع نازک و مقاطع پولیش از میکروسکوپ تحقیقاتی استفاده می‏شود و امکان عکس برداری از مقاطع مختلف وجود دارد.

امکانات آزمایشگاه

 دستگاه میکروسکوپ تحقیقاتی پلاریزان قدیمی (zies ۱۹۱۵) با وسایل همراه از قبیل سختی سنج، سنجش کاتدی و غیره این دستگاه نوعی میکروسکوپ تحقیقاتی برای مطالعات مقاطع پولیش و نازک و امکانعکس برداری از نمونه ها را داشته که به علت فرسوده شدن این بخش اکنون نمی توان ازامکانات عکس برداری استفاده کرد. به علاوه امکان سختی سنجی ویکرز، لومینانس کاتدی و مطالعات دیگر با آن وجود داشته که به علت نبود بعضی از وسایل این مطالعات به طورکامل انجام پذیر نیست.

 
میکروسکوپ پلاریزان نوع دانشجویی یا نوع ساده 

امکان مطالعات مقاطع نازک و مقاطع پولیش وجود دارد. بیشتر برای مطالعات دانشجوییو کار دانشجویی و کار دانشجو در دروس کانی شناسی نوری و مینرالوگرافی استفاده میشود.

 
میکروسکوپ پولاریزان تحقیقاتی نوع Olympus‌ ساخت ژاپن 

این میکروسکوپ با وسایل مختلف و امکان عکس برداری از مقاطع نازک و پولیش و امکانتشریح نمونه های بوسیله مونیتور می باشد.

 
میز پولیش کلاس مینرالوگرافی و کانی شناسی نوری 

مقاطع پولیش باید هر چند مدتی مجدداً پولیش شوند تا اثرات اکسیده شدن و جذب سطحیاز مقاطع پولیش از بین برود. جهت این کار از پولیش دستی فوق استفاده می شود.

 نمایی از میکروسکوپ های دانشجویی برای مطالعات مقاطع پولیش ونازک 

میکروسکوپ انتهایی، میکروسکوپ تحقیقاتی، و میکروسکوپ های جلو، میکروسکوپ هایدانشجویی و برای دروس کانی شناسی نوری و مینرالوگرافی از آنها برای دانشجویان ایندروس استفاده می شوند.



 
سرپرست: دکتر عباس مقصودی
کارشناس: مهندس مهناز محبوبی

 
نشانی مطلب در وبگاه دانشکده مهندسی معدن:
http://aut.ac.ir/find-13.999.1601.fa.html
برگشت به اصل مطلب